A korábbi világelsőt nem érdeklik az új teniszszabályok, a Grand Slam-döntős paranoiássá vált tőlük

tennis Horizontal
Czech Republic's Karolina Pliskova returns against Australia's Ashleigh Barty during their women's singles final match on the twelfth day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 10, 2021. (Photo by PETER NICHOLLS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokság előtt Karolína Plísková és Onsz Dzsabur is megszólalt a női játékosok alsó aláöltözőjére vonatkozó új szabályról.

Tavaly novemberben vezették be azt a szabályt a legendás tenisztornán, miszerint a nőknek idéntől megengedett lesz a sötét színű alsó aláöltöző. A többi, ruhára vonatkozó előírás változatlan marad, azaz minden egyéb ruhadarabnak a tradicionálisnak számító fehér színűnek kell lennie.

A legtöbb teniszezőnő harcolt az alsó aláöltözőre vonatkozó szabály kiharcolásáért, hiszen korábban a menstruáció miatt idegessé váltak attól, hogy fehér alsóruházat viselésére kötelezték őket. Ugyan Karolína Plisková is örül a változásnak, a korábbi világelső cseh teniszezőnő az új szabály ellenére sem változtat a wimbledoni szokásain.

Karolína Plisková 2021-ben döntőt játszott Wimbledonban Forrás: AFP/Peter Nicholls

Néhány lánynak viszont ez probléma volt, ezért azt gondolom, ez segíthet nekik, hogy kevésbé legyenek stresszesek" – nyilatkozta a kétszeres Grand Slam-döntős, jelenleg világranglista-18. Plisková.

A tavalyi döntős Onsz Dzsabur azok közé tartozik, akiket zavart az eddigi korlátozás, ám az új szabállyal sincsen teljesen kibékülve.

„Nyilván jobb lenne nem paranoiásnak lenni, de így mindenki tudni fogja, ha egy teniszezőnő menstruál, úgyhogy nem tudom, jobb lesz-e így – mondta Dzsabur. – Annak örülök, hogy Wimbledon igyekszik segíteni a nőknek, hogy jobban érezzék magukat a pályán, de