Vágólapra másolva!
Meghalt Szvoboda Bence, a tízszeres magyar bajnok motokrosszversenyző, aki a cseh bajnokság vasárnapi futamán szenvedett borzalmas balesetet.

Mint ismert, a napokban arról szóltak a hírek, hogy élet-halál között lebeg a Szvoboda Bence, a tízszeres magyar bajnok motokrosszversenyző, aki a cseh bajnokság vasárnapi futamán szenvedett borzalmas balesetet. Akkor azt írták, hogy az agyi funkciói nem működnek, a szervezete még küzd az életben maradásért. A csapata kedden bejelentette, a magyar versenyzőnek nincs esélye megnyernie ezt a csatát. Szerdán pedig érkezett a tragikus hír, hogy a versenyző feladta a harcot, és meghalt.

"A mai napon 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja. Emlékezzünk a sportolóra, aki 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában. Emlékezzünk az emberre, aki az akarat és a kitartás szimbóluma volt. Aki nem adta fel soha, és mindig arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki magából. Emlékezzünk a barátra, aki csibészes mosolyával mindig jókedvre tudta deríteni a körülötte lévőket. Emlékezzünk a fiúra, aki mindig nagyra becsülte családja szeretetét és támogatását. Felfoghatatlan tragédia ez mindannyiunk számára. Elviselhetetlen a fájdalom, ami körülvesz minket. Az Isten adjon megnyugvást a szeretteinek, és az őt gyászolóknak! Szvoboda Bence 31 évet élt. Nyugodj békében, Bajnok!" - írta a csapata, a HTS Team a közösségi oldalán.

Szvoboda 2001-ben, kilencévesen kezdett el motorozni, több mint 20 éven át tartó motokrosszos pályafutása során pedig egyéniben és csapatban is nyert bajnoki címeket a magyar bajnokság valamennyi utánpótlás és felnőtt kategóriájában. Később Ausztriában junior bajnoki címet szerzett, 2011-ben a vb-n volt pontszerző, 2014-ben Eb-futamon harmadikként zárt, 2017-ben pedig cseh bajnok lett.