Így reagált Milák Kristóf drámai döntésére az úszószövetség elnöke

SZABÓ Tünde; WLADÁR Sándor; MILÁK Kristóf
Wladár Sándor, az úszó szövetség elnöke, Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Milák Kristóf világ- és háromszoros Európa-bajnok úszó értékelik az úszó-Eb-t
Vágólapra másolva!
Milák Kristóf, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó szerdán jelentette be, hogy nem indul júliusban a Fukuokában sorra kerülő világbajnokságon. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is reagált a klasszis úszó döntésére, és leszögezte, hogy a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója a jövőben is mindenben támogatást megkap, hogy 2024-ben ismét ott legyen a világ legjobbjai között. .

"Hogy Milák Kristóf nem csupán a magyar, de a világ úszósportjának egyik legnagyobb értéke, ezt, azt hiszem, nem kell hosszabban ecsetelni. Ma, június 21-én van

hiszen tudjuk, sokak számára az élsportoló csak addig számít, amíg szállítja az eredményeket. Kristófnak most azért kell kicsit megállnia és erőt gyűjtenie, hogy jövőre, amikor egyszerre lesz olimpia, világbajnokság és Európa-bajnokság, ismét azt nyújtsa, amire kizárólag ő képes. Nem titok, az elmúlt hetekben rengeteget beszélgettünk vele, én is, Sós Csaba doktor is, és sokan mások. Nyilván elsősorban annak érdekében, hogy hátha sikerül visszaterelni a medencébe – ám be kellett látnunk, közös érdek, hogy most pihenjen, töltődjék, még ha ez komolyan érinti is sportágunk eredményességét, többek között a gyorsváltóink esélyeit.

Wladár Sándor, az úszó szövetség elnöke mindenben támogatja Milák Kristófot Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mégsem lehet egy ilyen fantasztikus sportolót nyerőautomatának tekinteni. El kell fogadjuk, hogy emberből van ő is, bármennyire is tűnt emberfelettinek mindaz, amit eddig produkált. Egy ilyen helyzetben ébredünk rá igazán arra, milyen óriási a felelősségünk, akik ott vagyunk körülötte – és most mindannyiunk nevében mondom:

mindent megteszünk annak érdekében, hogy Kristóf 2024-ben ismét ott legyen a világ legjobbjai között,

hiszen képességei alapján a legnagyobb legendák közé emelkedhet idővel. Épp ezért fogadjuk el: többet nyer azzal a magyar úszás és a magyar sport, hogy Kristóf ezen a nyáron erőt és motivációt gyűjt, hogy aztán újjászületve álljon ismét edzésbe szeptember elején" - nyilatkozta az úszó szövetség elnöke.