Vágólapra másolva!
A súlylökő Jolien Boumkwo lett a lengyelországi Európa Játékok sztárja, ugyanis a megsérült csapattársai helyett be kellett ugrania a 100 méteres gátfutás második előfutamába.

A belga súlylökőnek azért kellett indulnia a 100 méteres gátfutás előfutamába, mert az Európa-bajnok Anne Zagré megsérült, míg Hanne Claes, a 400 méteres gátfutása sztárja sérülés miatt szintén nem volt bevethető.

- posztolta az Instagramon Jolien Boumkwo, amikor kiszivárgott a hír, hogy indul a 100 méteres gátfutás előfutamában.

Minderre azért volt szükség, mert ha a belgák nem álltak volna rajthoz, kizárták volna őket és a megszerzett pontjaikat is elvették volna.

Boumkwo végül 32,81 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel 19 másodperccel lemaradva az utolsó helyen végzett, azonban a közönség éljenezte és a versenytársak is gratuláltak a teljesítményéhez. A 29 éves súlylökő ráadásul nem is egy, hanem rögtön két pontot szerzett Svájc kizárása miatt.

„Amikor felkértek, tetszett a dolog, de csak az edzőm jóváhagyásával vállaltam el. Ő beleegyezett, de csak, akkor ha lazán veszem, és nem kockáztatom a sérülést. Az edzéseken néha akadályfutást is csinálunk, így tudom, hogyan kell csinálni.

- mondta Boumkwo, aki hozzátette, hogy igyekszik nem túl komolyan venni magam, mint sportoló.

Jolien Boumkwót imádta a közönség Forrás: Belga via AFP/Thomas Windestam

A közösségi médiát ez után elárasztották a dicséretek, az egyik felhasználó azt írta a Twitteren, hogy Fair Play-díj járna Jolien Boumkwónak, aki a csapatért küzdött.

Egy másik felhasználó Roger Crawfordot idézte, aki így fogalmazott: "Ha elindulsz egy versenyen, és utolsóként érsz célba, akkor győztes vagy. A vesztes soha nem is indult".