Az Európa-bajnoki övet is begyűjtené a magyar muay thai világbajnok

muay thai, Bereczki Dominik
Bereczki Dominik ezúttal is kőkeményen fog harcolni
Vágólapra másolva!
Bereczki Dominik eddigi mind a nyolc meccsét megnyerte a Superfight Series Hungary gálasorozaton. A WKF-világbajnok június 3-án a Ríz Levente Sport- és Rendezvényközpontban egy Európa-bajnoki címmeccsel teheti fel a pontot az i-re.

Június 3-án Budapesten, a Ríz Levente Sport- és Rendezvényközpontban tartják a 11. Superfight Series Hungary K1 és muay thai szabályrendszerű gálát, ahol két Európa-bajnoki címmeccset is megtekinthet majd a publikum. Akik már jártak a Superfight Series gálák valamelyikén, számukra nem kell bemutatni Bereczki Dominiket, aki 8-0-s győzelmi mutatóval rendelkezik, kilencedik alkalommal a ringbe lépbe pedig a német Paul Leipivel mérkőzik meg a kontinensbajnoki címért.

„Ugyanúgy készülök mindegyik ellenfelem ellen, tisztelem őket, de természetesen mindig győzni megyek.

Hazai közönség előtt megpróbálok 200 százalékot nyújtani. Kicsit nagyobb lesz rajtam a teher, többen jönnek majd ki családtagok, barátok, de ehhez már hozzá vagyok szokva" – idézi Bereczki Dominikot a Prémium Média & Sport Management Zrt. hírlevele.

Bereczki Dominik nagyon készül, hogy kiszolgálja a hazai közönséget Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A Perfect Fight klub kiváló versenyzője úgy fogalmazott, eseménydús időszak után van, mind a küzdelmek, mind pedig a felkérések tekintetében. „Sikerült a legutóbbi győzelmemmel 2-0-s mérlegre javítani magamat a szlovák szervezésű gálasorozaton. Mindkét meccsemen sikerült első menetes KO-val bemutatkoznom. Az első pozsonyi összecsapásomnál az ellenfelemet sokkal esélyesebbnek tartották, mégis hamar be tudtam fejezni a mérkőzést. Februárban, Budapesten pedig rekordgyorsasággal sikerült győznöm a lengyel riválissal szemben" – mondta a WKF-világbajnok, többszörös muay thai magyar bajnok Bereczki.

„A Superfight Seriesben K1 szabályrendszerben és ringben fogok megmérkőzni.

– tekintett előre az ötször három perces küzdelemre.

Bereczki Dominik ezúttal is kőkeményen fog harcolni Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A szakma másik nagy neve Tóth Csaba is a 11. Superfight Series Hungary gálára készül. A harcos szintén címmérkőzést vív majd az ukrán Vladislav Yermolaiev ellen.

Mint a Prémium Média érdeklődésére elárulta, nagy lehetőségként éli meg a címmérkőzés lehetőségét, ám továbbra sem önmagukban az övek motiválják a lehető legjobb teljesítmény elérésére.

„Hanem az, hogy megmutassam, amiért idáig dolgoztam. Hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjam nyújtani. Igazából nem is azt mondom, hogy az ellenfelet akarom legyőzni, hanem önmagam" – magyarázza ars poeticájáról a többszörös magyar bajnok, aki nem győz elég hálás lenni a felkészítésében kulcsszerepet vállaló édesapjának, akivel anno közösen találták meg számára ezt a sportágat.

Tóth Csaba (szemben) nem szokott kegyelmezni az ellenfeleknek Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

„Miatta kezdtem el, ő mutatott mindig irányt. Gyerekkorom óta szeretek sportolni, szinte mindent kipróbáltam, de most látom csak igazán annak az eredményét, hogy ezt az utat választottam.

Csaba a Kucera elleni mérkőzés óta sem unatkozott, novemberben visszaszerezte magyar bajnoki övét 81 kilogrammban, majd február elején a szlovák bázisú gálasorozaton is debütált, s rögvest KO-győzelmet ért el kiskesztyűs küzdelemben Adam Dvoracek ellen.

„Bennem van az a tudat, hogy maximálisan felkészültem. Ha betartom azokat a tanácsokat, amiket előzetesen megbeszéltünk, akkor az eredményre fog vezetni. Számtalanszor bebizonyosodott ez már, hiszem, hogy így lesz ezúttal is" – tekintett előre a Spartan Fight Club kiválósága, aki eddigi legnagyobb sikerének azt tartja, hogy négy éve legyőzte az amerikai-lengyel klasszist, az ötszörös Észak-Amerika és kétszeres világbajnok Paul Banasiakot is.