Nagyon rosszul viselte élete legkínosabb vereségét Andy Murray - videó

tennis Horizontal HEADSHOT
Britain's Andy Murray reacts as he plays against Australia's Alex De Minaur during their Monte-Carlo ATP Masters Series tournament round of 64 tennis match in Monaco on April 10, 2023. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Andy Murray egy sima és egy szoros szettben kapott ki a madridi salakpályás torna első fordulójában, amit igen rosszul viselt.

Az egykori világelső, a ranglistán jelenleg 52. skót úgy lépett salakra a spanyol fővárosban, ahol háromszoros tornagyőztes, hogy még soha nem kapott ki az első fordulóban. Ezúttal is ő volt az esélyes, hiszen a selejtezőből érkező, a világranglistán 164. Andrea Vavassori volt az ellenfele.

Csakhogy az olasz remekül játszott, kiválóan adogatott, 6:2-re megnyerte az első szettet, majd rövidítésben 7:6-ra a másodikat is. Murray ugyan egy meccslabdát hárított, de az utolsó labdamenetet egy olyan hibával bukta el, ami az egész meccsét jellemezte.

Murray tehát először búcsúzott Madridban az első fordulóban, ráadásul salakon 2006 óta nem kapott ki top 100-on kívüli játékostól. Nehéz lesz így számára a május végén kezdődő Roland Garros, és a reakciójából ítélve ezt alighanem ő is sejti.

Andrea Vavassorinak ez volt az első győzelme ATP 1000-es torna főtábláján. A folytatásban Danyiil Medvegyev vár rá.