"Nem is szabadna az épületben lennie" - nem viselte el a vereséget a világbajnok sportoló

Jamie Jones plays hard to defeat Shaun Murphy at 2018 Betfred World Snooker Championship United Kingdom UK Sheffield Crucible Theatre Snooker Championship World Betfred 2018
Shaun Murphy a 2018-as világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Kialakult a sheffieldi sznúker-világbajnokság nyolcaddöntős mezőnye, amelybe utolsóként a kínai Sze Csia-huj jutott be, aki a 2005-ös világbajnok Shaun Murphyt győzte le döntő frémben.

A mindössze 20 éves kínai játékos a karrierje során először jutott fel a vb főtáblájára, ahol rögtön a világranglista 4. helyén álló legendát tudta legyőzni. Méghozzá egy izgalmas hajrában, hiszen Sze már 9-6-ra is vezetett, onnan kapaszkodott vissza Murphy 9-9-re, ám a mindent eldöntő frém a kínaié lett.

A két játékos nem először találkozott egymással, de most sokkal barátságosabban zárult a találkozójuk, mint az első alkalommal. A jelenleg világranglista-80. Sze még amatőr státuszú volt, amikor a 2021-es Egyesült Királyság Bajnoksága első fordulójában szintén döntő frémben legyőzte Murphyt, aki azután emlékezetes, nagy felháborodást kiváltó nyilatkozatot tett.

Nekünk ez a megélhetésünk, ez az életünk, és nem helyes, hogy egy olyan játékossal kell játszanom, aki nem ugyanazzal a nyomással és kétségekkel áll oda az asztalhoz, mint én."

Sze azóta profinak állt, és az első világbajnokságán máris a legtovább jutó kínai játékos lett. A második fordulóban a szintén angol, 13. kiemelt Robert Milkins lesz az ellenfele.

Forrás