Hatalmas az érdeklődés a jövő évi párizsi olimpia jegyei iránt

Day esplanade France Ile de France Incidental People Olympics Games 2024 Outdoors Paris Paris 07 Paris 16 People Place du Trocadero Tourism types UNESCO World Heritage Site Horizontal CULTURAL TOURISM EIFFEL TOWER EUROPE OLYMPIC GAMES OLYMPIC RINGS SQUARE
Az összesen csaknem 10 millió jegyből az első szakaszban 3,25 milliót adtak el.
Vágólapra másolva!
Négymillióan regisztráltak arra a másfél millió belépőre, amelyet a jövő nyári párizsi olimpia szervezői a jegyeladási folyamat második szakaszában értékesítenek.

A múlt hét közepén lezárult jelentkezést követően május 11-től juthatnak hozzá a szerencsések a sorsolás útján gazdára találó tikettekhez, amelyek egy része a július 26-i nyitóünnepségre és az augusztus 11-én tartandó záróünnepségre szól.

Az összesen csaknem 10 millió jegyből az első szakaszban 3,25 milliót adtak el. Forrás: Hemis via AFP/GARDEL Bertrand / hemis.fr/Gardel Bertrand / Hemis.Fr

A mostani fázisban kerülnek - szintén először - forgalomba az atlétika 100 méteres döntőire és a kosárlabdatorna aranymérkőzéseire szóló belépők. A nyitóceremónia jegyeinek ára 90 eurótól 2700 euróig terjed, míg a különböző sportesemények 24 eurós belépői közül ezúttal 150 ezernek lesz tulajdonosa.

Az összesen csaknem 10 millió jegyből az első szakaszban 3,25 milliót adtak el. A francia szervezők arra számítanak, hogy 1,4 milliárd euró folyik be az olimpiai belépők értékesítéséből, amelynek utolsó szakaszát az év végére tervezik.