"Még ma is szinte naponta gondolunk rá" - 53 éves lenne Csollány Szilveszter

Meghalt Csollány Szilveszter, galéria, 2022
Budapest 2001.01.26. Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász a Dunaferr SE-ből januárban átigazolt a Budapesti Honvéd torna szakosztályába. Vereczkey István, a tornász válogatott szövetségi kapitányának irányításával készül a márciusi montreaux-i világkupára és az azt követő hazai és világversenyekre. MTI Fotó: Kertész Gábor
Vágólapra másolva!
Április 13-án lenne 53 éves az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter, aki tavaly januárban, 51 évesen vesztette életét.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt az egész ország imádta, korai halála sokakat megrendített.

"Szavakkal nehéz kifejezni, mekkora sportoló volt Szilveszter" - mondta el a Borsnak a magyar szövetség elnöke, a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán, aki szerint amit Szilveszter tudott a gyűrűn, azt csak kevesen tudják még ma is megcsinálni.

"Nem tagadom, még ma is szinte naponta gondolunk rá, hiszen felfoghatatlan az, hogy ilyen fiatalon itt hagyott mindent. A családját, a gyerekeit, a barátait és a tornászokat. Az életet, pedig nagyon szeretett élni. Borzasztó nehéz szavakat és választ találni arra, hogy egy ilyen életerős sportember miért ment el. Egy deka nem sok, annyi súlyfelesleg nem volt rajta, tréningezett, maratont futott, sportolt, hiszen a sport volt a szerelme. Fiatal volt, sok dolga lett volna még itt a Földön. Nagyon hiányzik nekünk, magyar tornászoknak, de szerintem a sokaknak a világban" - mondta el a nagy bajnokról Magyar Zoltán.