Megszólalt Berki Krisztián

Berki Krisztián Berki Krisztián olimpikon olimpiai bajnok torna férfi tornász edzőtábor Tatai Olimpiai Központ lólengés szertorna interjú beállított portré Berki Krisztián férfi tornász edzőtábor Tatai Olimpiai Központ lólengés interjú beállított portré
Berki Krisztián tornász, a 2012-es londoni olimpia bajnoka lólengésben interjút ad a tatai edzőtáborban (Tatai Olimpiai Központ), 2013. szeptember 12-én. A tornász az új, 7.0-s kiinduló pontszámú gyakorlatáról és a világbajnokságra való felkészüléséről beszélt.
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián, a Magyar Torna Szövetség sportigazgatója szerint a férfi és a női válogatottnak is van esélye kijutni a jövő nyári, párizsi olimpiára.

"A legnagyobb vágyunk, hogy a férfi és a női csapatunk is jusson ki Párizsba. Azért is kergetjük ezt az álmot, mert nem elérhetetlen" - nyilatkozta az olimpiai bajnok az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában.

Berki emlékeztetett, hogy tavaly a müncheni Európa-bajnokságon mindkét válogatott a nyolc közé jutott, és a világbajnokságon is ott voltak a legjobbak között. Hozzátette, bő harminc év után lehetne ott az olimpián egyszerre a magyar férfi és női csapat, ami legalább tíz főt jelentene.

Berki Krisztián szerint a magyar férfi és női tornászválogatott is kijuthat az olimpiára Fotó: Origo

Meglátása szerint a tornászok a tavalyi sikerek miatt "vérszemet kaptak", küzdeni fognak a végsőkig, mert fiatal, céltudatos versenyzők, akik egyéniségek a maguk módján, és szerethető csapatot alkotnak.

A sportigazgató elmondta, hogy a legjobbak néhány hazai versennyel és külföldi világkupa-versenyekkel készülnek az áprilisi, törökországi kontinensviadalra, amelyet Kardos Botondnak az ujjműtétje miatt valószínűleg ki kell hagynia.