Hónapokkal az eltűnése után megtalálták a rekorder sportoló holttestét

Horizontal
Czech ski jumper Antonin Hajek competes during the first competiton jump at the Four-Hills-Tournament (Vierschanzentournee) in Oberstdorf, southern Germany on December 29, 2013. The first competition of the jumping event will take place in Oberstdorf, before the tournament continues in Garmisch-Partenkirchen (Germany), in Innsbruck (Austria) and in Bischofshofen (Austria). AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Antonín Hájek síugró, akinek az eltűnését még tavaly októberben jelentette be a családja, ám a holtteste csak múlt pénteken került elő Malajziában.

A 2010-ben elért 236 méteres ugrásával cseh rekordernek számító sportoló február 12-én lett volna 36 éves, ám az orvosi jelentések szerint a holttest alapján akkor már nem élt.

A cseh síszövetség közleménye a tragédia körülményeiről nem ad tájékoztatást, azt azonban közli, hogy egy malajziai sziget, Langkawi mellett, a szárazföldtől nagyjából 20 kilométerre a tengerben találták meg a hatóságok Hájek holttestét, amit hosszú idő elteltével sikerült azonosítani.

Antonín Hájek holttestére Malajziában találtak rá Forrás: AFP/Christof Stache

Az olimpián, északi sí- és sírepülő-világbajnokságon is szerepelt síugró 2015-ben vonult vissza, majd edzőként folytatta a pályafutását.

Sajtóhírek szerint súlyos depresszióban szenvedett, miután különvált a feleségétől, ezért is döntött úgy, hogy Malajziába költözik.