Ötéves fia kínszenvedéséről beszélt a vb-döntős sztársportoló

Shaun Murphy wins title of 2020 Welsh Open 2020 Cardiff Snooker the United Kingdom UK Wales Welsh Open Horizontal
Kyren Wilson of England considers a shot to Shaun Murphy of England at the final of 2020 Welsh Open in Cardiff, the United Kingdom, 16 February 2020. Shaun Murphy of England defeated Kyren Wilson of England with 9-1 at the final and won the championship of 2020 Welsh Open. (Photo by Calf-Max / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki döntős sznúkerjátékos, Kyren Wilson először szólalt meg nyilvánosan az egyik gyermeke, Bailey elmúlt hónapokban átélt megpróbáltatásairól.

A jelenleg a világranglista 7. helyén álló Wilson fiát még januárban kellett kórházba szállítani, ám az orvosoknak azóta nem sikerült diagnosztizálniuk a betegségét. A sznúkerjátékos egy interjúban, hogy már ijesztegették a családot többek között rákkal is, a legutóbbi verzióban a Crohn-betegség vetődött fel, mint legvalószínűbb kór.

A vb-címre készülő Kyren Wilson aggódik a fia egészségéért Forrás: Imaginechina via AFP/Calf-Max/Calf-Max

„Kórházba szállították, ahol mindenfélét ellenőriztek, de jelenleg úgy tűnik, Crohn-betegséggel kell kezelni őt. Azt hiszem,

úgyhogy rettenetesen sok súlyt veszített – árulta el a kétgyermekes családapa Bailey-ről. –

A két hét múlva kezdődő világbajnokságot Wilson az egyik legnagyobb esélyesként várja, ám részben a családi problémák miatt az utóbbi hónapokban nem ért el a korábbiakhoz hasonló kimagasló eredményt. Ennek ellenére a héten bejutott a Tour Championship pénteki elődöntőjébe, köszönhetően a felesége biztatásának.

– mondta Wilson. – Az egész január eleje óta tart, ám az elmúlt négy hétben komolyabbá vált, a [február végi] Players Championship alatt pedig volt 5 nap, ami különösen nagy megpróbáltatásokat tartalmazott. Ez megviselte a családot, de ha bejutok a [Tour Championship-]döntőbe, akkor remélhetőleg ők is ide tudnak utazni a hétvégén, és Bailey is tud majd mosolyogni."

Forrás