Drámai hírt kapott az orvosaitól az összes végtagján amputált olimpiai bajnok

56165220 Vertical
Gold medalists Russian pair Tatiana Navka and Roman Kostomarov pose on the podium of the Ice Dancing Figure Skating competition at the 2006 Winter Olympics, 20 February 2006 at the Palavela in Turin. US Tanith Belbin and Benjamin Agosto won silver and Elena Grushina and Ruslan Goncharov of the Ukraine taking bronze. AFP PHOTO/FRANCK FIFE (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Orosz sajtóhírek szerint felébresztették az altatásból Roman Kosztomarovot, de egy újabb diagnózist is megállapítottak nála az orvosok.

Az orvosok szerint a 46 éves korábbi műkorcsolyázó

mióta magához tért, sokat próbál mozogni, egészségi állapotában pedig pozitív tendencia figyelhető meg.

Az Izvesztyija szerint azonban

az orvosoknak az a gyanúja, hogy az egykori sportolónak ismét vérmérgezése van, mivel az egyik keze elkékült.

Arra figyelmeztették, hogy az állapotának stabilizálása után hosszú rehabilitáció vár rá. A következő napokban egy pszichológus kezd majd el dolgozni Kosztomarovval, addig felesége, az egykori műkorcsolyázó, Okszana Domnyina folyamatosan vele van.

Roman Kosztomarovnak van esélye a felépülésre Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

A 2006-ban olimpiai bajnok Kosztomarov január 10-én került kórházba. Előtte gyengeségre és mellkasi fájdalomra panaszkodott. Baloldali tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, amely egyes jelentések szerint kétoldalivá fejlődött. Agyvérzései és májproblémái is voltak, lélegeztetőgépre került, és a kialakult üszkösödés miatt láb- és kézamputáláson is átesett, amik segítettek a nekrózis megállításában.

A sportolón végzett korábbi plazmaferezis (egy vértisztító eljárás) jó eredményeket adott, és az orvosok szerint van esélye a gyógyulásra.