Kettős magyar győzelmi esély a hatnapos ultrafutó világbajnokságon

Brown Viktória úgy érzi, jobban sikerült a felkészülése, mint amikor világcsúcsot futott
Vágólapra másolva!
Brown Viktória és Rakonczay Gábor is fő esélyesként vág neki a vasárnap rajtoló hatnapos ultramaraton futóversenynek Policoroban, Olaszországban. Mindkét nemben akár a csapatversenyben is elhozhatja Magyarország a győzelmet.

Brown Viktória, azaz Szilasi Viktória nevét a magyar és a kanadai futóközönség is ismeri, hiszen egymás után valósítja meg sportsikereit. 2022-ben megdöntötte a női 72 órás futás világcsúcsát és megnyerte a 48 órás világbajnokságot, a hétvégén pedig a hatnapos világbajnoki címre tör.

A versenyt március 12-18. között rendezik Policoroban, Olaszországban. Az üzletember édesanya, akit korábban póker világbajnoki résztvevőként is megismerhetett a közönség, nem titkoltan ismét rekordot szeretne dönteni.

Az pedig mindennek a megkoronázása lenne, ha többszörös magyar világbajnoki címet ünnepelhetnénk a lányokkal és a fiúkkal is!" - mondta Brown Viktória a verseny előtt.

Brown Viktória úgy érzi, jobban sikerült a felkészülése, mint amikor világcsúcsot futott Forrás: Jackpot 100 Championship

A női versenyben indulók közül Brown Viktóriának van eddig a legjobb hatnapos eredménye, míg a férfiak között Rakonczay Gábor ugyanezt mondhatja el magáról.

A magyar expedíciós veretlen a hatnapos távon, eddigi három versenyéből mindhármat megnyerte, és ő tartja a hatnapos ultrafutás magyar csúcsát.