Hatalmas csalódás érte a Liu testvéreket

LIU Shaoang; LIU Shaolin Sándor téli olimpia 2022, legjobb fotók, galéria
Peking, 2022. február 7. Liu Shaolin Sándor (b) és a későbbi bronzérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntője előtt a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Sajtó hírek szerint Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sem indul a jövő héten kezdődő dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.

A Sportal számolt be róla csütörtökön, hogy a magyar színekben olimpiai bajnoki címeket szerző testvérpárt nem nevezte a kínai szövetség a március 10. és 12. között esedékes viadalra.

Vélhetően a már kínai színekben versenyező sportolóknak ez hatalmas csalódás, mivel Shaoang mind a három egyéni számban és összetettben is címvédőként állt volna rajthoz.

A Liu testvéreket nem nevezték a vb-re a kínaiak Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az oldal információi szerint Liu Shaoang esetében az áprilisi vébé óta még nem telt el a szabályok szerint szükséges egyéves kihagyás, míg a tavalyi vb-ről hiányzó Shaolin minden szabálynak eleget téve szerepelhetne, ám ő adminisztrációs problémák miatt nem léphet jégre még kínai színekben.

– nyilatkozta a Sportálnak Burján Csaba, aki Knoch Viktorral és Liuékkal közösen olimpiai aranyat nyert a 2018-as váltó tagjaként.