Vágólapra másolva!
Biztató évkezdet után jó formában várja az olaszországi országúti kerékpáros versenyeket Fetter Erik, aki tavalyi tapasztalataira alapozva idén már komolyabb célokkal várja a májusi Giro d'Italiát.

Csapata, az EOLO-Kometa számára fontosak az olasz viadalok, ezek sorát nyitja meg szombaton a Strade Bianche. A fehér murvás szakaszairól híres toszkánai egynapos viadalon ott lesz a 22 éves magyar bringás is, aki két-két egy- és többnapos viadalt tudhat maga mögött idén, utóbbiak közül az andalúz körversenyen két szökésben is benne volt és egy kilencedik hellyel jelezte, ígéretes formában kezdte az évet.

- nyilatkozott Fetter, aki csütörtökön utazik Olaszországba. Az edzések alapján bízik benne, hogy már most a legjobb formája közelébe kerülhet, ugyanakkor a felkészülése fókuszában a májusi olasz körverseny szerepel, akkorra időzítik a csúcsformát.

Fetterre még az olasz körverseny előtt március végén-április elején magaslati edzőtábor vár a tenerifei Teidén Fotó: Csudai Sándor - Origo


Fetterre még az olasz körverseny előtt március végén-április elején magaslati edzőtábor vár a tenerifei Teidén. Nem egyszerű erre a közkedvelt időszakra ott hotelszobát szerezni, mindenki, aki a Giróban gondolkozik, akkor akar magaslatra menni. Márpedig erre a célra a Teide a legjobb hely, hiszen aki oda felmegy, az az esetek túlnyomó részében jól is szerepel utána" - fogalmazott.

Az előző két évben az Európa-bajnokságon az U23-asok között egyformán negyedikként célba érő Fetter idén már nemzeti színekben is a felnőttek között szerepel,

tervei szerint augusztus elején a glasgow-i világbajnokságon és a szeptemberi drenthei kontinensviadalon is rajthoz áll.

Előbbi lesz a szezon második felének fő versenye a számára, ugyanakkor fontos lesz a júniusi országos bajnokság is, ahol szeretné sorozatban harmadszor megnyerni az időfutamot a felnőttek között.

Fetter Erik a szeptemberi drenthei kontinensviadalon is rajthoz áll Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kitért az andalúziai körversenyt összetett sikerrel és három szakaszgyőzelemmel záró Tadej Pogacarra is: mint mondta, a háromhetesekre készülő esélyesek közül a Tour de France-on kétszeres bajnok szlovén évkezdése volt a leginkább lenyűgöző.

- vélekedett Fetter.