Vágólapra másolva!
A mádi Juhász Péter 47 indulóból ötödik lett a világ legerősebb tűzoltóinak versenyén az Arnold Classicon.

– mondta a finálét követően Juhász Péter, aki a Prémium csapatának tagjaként utazhatott el az Ohio állambeli Colombusba, ahol a legendás testépítő- és erősportversenyen a világ legerősebb tűzoltói közt mérethette meg magát, a díjat pedig a testépítés élő legendájától, a verseny névadójától, Arnold Schwarzeneggertől vehette át.

– jelentette ki a mádi erősember, aki pénteken a 47 induló közül harmadik helyen jutott a 16 fős fináléba, majd ott óriási küzdelem árán az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Mindezt úgy, hogy már a második számot követően hányásig hajszolta magát, és volt a versenynek olyan pontja, ahol kis híján el is ájult.

Végül viszont nemhogy befejezte az elképesztő súlyokkal megpakolt feladatsort, de az utolsó számban sokáig úgy tűnt, a legjobb idő is lehet az övé. Egyedül az utolsóként színpadra lépő, a 2023-as bajnoki címet megszerző Andrew Burton előzte meg.

Ritka az a súly, ami kifoghat Juhász Péteren Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

"Ritkán esik meg velem az ilyesmi, de az utolsó szám előtt már azon gondolkodtam, nem múlik rajta semmi, feladom a versenyt. És épp abban a pillanatban óriási ováció tört ki a pihenőben,

Nem értem mi történt velem, de mintha soha nem is lett volna rosszullét vagy oxigénhiány. Úgy álltam oda az utolsó számhoz, nem okozhatok csalódást, megmutatom, mit tud ez a magyar srác!" – mesélte a tűzcsappakolásról.

„Odahaza is sokszor elmondjuk, mennyire segítőkész, jó társaság alkotja a sportágunk magját. Ez itt – talán azért is, mert mind tűzoltók vagyunk – hatványozottan igaz volt. Amikor rosszul lettem, egyből jött az egyik versenytársam, kérdezni, mivel tud segíteni, hozzon-e vizet, bármit. Óriási élmény volt az egész, ahogyan az Arnolddal való személyes találkozás is."

S ha már személyes találkozó. Bár a szervezők előzetesen kikötötték a résztvevők számára, hogy a testépítőlegendával önálló fényképkészítésre nem lesz lehetőség, Juhász Péternek összejött a történelmi kép. Mint kiderült, Schwarzenegger kíséretében helyt kapott Szedlacskó Ádám is, aki segített összehozni a két sportember fotóját.

„Mindent kihoztam magamból, amit csak lehetett. Köszönöm mindenkinek azt a rengeteg bíztató szót és üzenetet, amit kaptam. Nagyon sok erőt merítettem belőlük" – tette hozzá a háromszoros magyar bajnok,

aki főállásban a Tiszaújvárosi Tűzoltó Parancsnokságon dolgozik.

A mádi kolosszus számára tavasszal – minimum – két fronton folytatódik a versenyszezon: egyfelől állandó tagja lesz az idén már nemzetközi versennyé alakult Prémium Strongman League-nek, másfelől készül az erősemberek Bajnokok Ligája-sorozatára is, amelyben 2022-ben az összetett 6. helyét tudta megkaparintani, ezzel hosszú évek óta a magyar erősembersport legkomolyabb nemzetközi eredményét érve el.