Elképesztő fordulat: összejött a megállapodás, mégis megrendezik az év bokszmeccsét

Vasiliy Lomachenko v Richard Commey GettyImageRank2 Horizontal SPORT BOXING
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 11: Heavyweight champion Tyson Fury of Great Britain enters the ring to sing "Happy Birthday" to Top Rank Promoter Bob Arum (not pictured) prior to the fight between Vasiliy Lomachenko and Richard Commey at Madison Square Garden on December 11, 2021 in New York, New York. Sarah Stier/Getty Images/AFP (Photo by Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Lezárultak az anyagi viták, április 29-én, a londoni Wembley Stadionban rendezik a profi ökölvívás nehézsúlyú kategóriájának címegyesítő világbajnoki mérkőzését Tyson Fury és Olekszandr Uszik részvételével.

Uszik egyik ügyvédje a Reuters brit hírügynökségnek azt mondta, sikerült megállapodni a részletekről. Eredetileg már decemberben eldőlt, hogy a brit és az ukrán öklöző összecsap egymással 2023 első felében, ám a napokban úgy tűnt, az egészből semmi nem lesz az anyagi viták miatt. Most azonban már az időpont és a helyszín is biztossá vált.

Tyson Fury újabb milliókat zsebelhet be Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Sarah Stier

A 35 éves Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka, míg a 34 esztendős Fury a Boksz Világtanács (WBC) címvédője, csatájuk győztese pedig - mint valamennyi komoly cím birtokosa - vitathatatlan bajnoka lesz a nehézsúlynak, amit legutóbb Lennox Lewis mondhatott el magáról 1999-2000-ben. Eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a súlycsoportnak.