Hetedik hellyel zárta a magyar küldöttség a fedett pályás atlétikai Eb-t

KEREKES Gréta
Isztambul, 2023. március 5. A későbbi hetedik helyezett Kerekes Gréta a női 60 méteres gátfutás döntőjében az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon az Ataköy Arénában 2023. március 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Kerekes Gréta a hetedik helyen végzett 60 m gáton az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján.

A debreceni sprinter, aki

8.00 másodperces egyéni csúccsal jutott be délelőtt a fináléba, jól kapta el a rajtot, de a második gátba belerúgott, és végül csak egy riválisát sikerült megelőznie.

Döntős szereplésével viszont feltette a koronát a fedett idényére. Kerekes Gréta másodszor szerepelt fedett Eb-n fináléban, 2019-ben az ötödik helyen zárt.

- mondta Kerekes Gréta az M4Sportnak. Hozzátette: "Megmutattam, hogy számíthat rám Európa!"

Kerekes Gréta hetedikként zárt a női 60 méteres gátfutás döntőjében az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A számot Reetta Hurske 7.79 másodperces finn csúccsal nyerte meg a címvédő holland Nadine Visser előtt.

A 16 fős magyar csapatból Kerekes Grétán kívül még Krizsán Xénia és Márton Anita végzett a legjobb nyolc között. Krizsán Xénia ötpróbában 4493 ponttal az ötödik helyet szerezte meg, a súlylökő Márton Anita idei legjobbjával, 18,28 méterrel hatodik lett.

Az Eb zárónapjának esti programjában az olimpiai és világbajnok norvég Jakob Ingrebrigtsen a pénteki 1500-as sikere után 3000 méteren is magabiztosan nyert, így már öt aranynál tart 22 évesen a tető alatti Eb-ken. Férfi rúdugrásban a világcsúcstartó svéd Armand Duplantis távollétében a norvég Sondre Guttormsen nyert 5,80 méterrel. A női távolugrásban a brit Jazmin Sawyers kereken hét méterrel, a világ idei legjobbjával győzött. Férfi 60 m gáton svájci elsőség született: Jason Joseph 7.41 másodperccel diadalmaskodott, ennél jobb időt Európából csak a brit Colin Jackson ért el ebben a számban.