Újabb szörnyű híreket kapott az összes végtagján amputált olimpiai bajnok

56165220 Vertical
Gold medalists Russian pair Tatiana Navka and Roman Kostomarov pose on the podium of the Ice Dancing Figure Skating competition at the 2006 Winter Olympics, 20 February 2006 at the Palavela in Turin. US Tanith Belbin and Benjamin Agosto won silver and Elena Grushina and Ruslan Goncharov of the Ukraine taking bronze. AFP PHOTO/FRANCK FIFE (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Orosz sajtóhírek szerint a tüdőgyulladás szövődményei miatt minden végtagján amputált Roman Kosztomarovot minél hamarabb meg kellene műteni, ám a jelenlegi állapotában ez nem megvalósítható.

A korábbi műkorcsolyázóról pénteken még az a hír jelent meg, hogy javultak a vesefunkciói, és már nem kell lélegeztetőgépen tartani, ám az Izvesztyija legutóbbi információja alapján

még mindig nem kapcsolták le a gépről a túl nagy kockázat miatt.

Roman Kosztomarov jelenlegi állapota nem alkalmas arra, hogy megműtsék Forrás: AFP/Franck Fife

Kosztomarovnak a bal tüdejéből a fibrózis miatt felgyülemlett folyadékot sikerült elvezetni, a rossz vesefunkciók miatt azonban ödéma is kialakult a szervezetében,

az eltömődött ereket pedig meg kellene műteni. Ezt azonban a jelenlegi állapotában nem képesek végrehajtani az orvosok,

mert az orosz sportoló testét túl nagy terhelésnek tennék ki vele.

A január 10-e óta kórházban lévő műkorcsolyázó édesanyja mindössze azt az információt kapta, hogy a fia felépülése sok időt vesz majd igénybe.