Vágólapra másolva!
Orosz sajtóhírek szerint már jobban van az olimpiai bajnok műkorcsolyázó, Roman Kosztomarov. A lábain és a kezein is amputált sportoló két agyvérzést élt túl, ám most javulni kezdett, már stabil az állapota. Az orvosok úgy döntöttek, felébresztik az altatásból.

Roman Kosztomarov - aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett - két agyvérzésen van túl, minden végtagján amputálták. Ráadásul a korcsolyázónál szepszist, azaz vérmérgezést is diagnosztizáltak.

Roman Kosztomarov állapota javult Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Orosz lapok viszont jó hírekről számoltak be, a cikkek szerint ugyanis

javulást mutat a sportoló egészségi állapota. Kosztomarov egy vértisztító eljáráson esett át. Olyannyira javult az állapota a hrek szerint, hogy az orvosok úgy döntöttek, felébresztik az altatásból, bár az továbbra is kérdéses, hogy milyen élet vár majd rá.

Kosztomarov január 10-én került kórházba. Előtte gyengeségre és mellkasi fájdalomra panaszkodott. Bal oldali tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála , amely egyes jelentések szerint kétoldalivá fejlődött. Február elején a kialakult üszkösödés miatt láb- és kézamputáláson esett át. Ezek segítettek a nekrózis - egy szerv, szövet sejtjeinek nem programozott sejthalálát takarja - megállításában.