Kilenc birkózó meghalt a brutális török földrengésben

törökország, szíria, földrengés, mentés, rom, romok, katasztrófa, török, mentőalakulat
(230209) -- HATAY, Feb. 9, 2023 (Xinhua) -- Members of the China Search and Rescue Team carry out operation on earthquake debris in the southern province of Hatay, Türkiye, Feb. 8, 2023. The 82-member Chinese rescue team arrived in Türkiye at 4:30 am local time (0130 GMT) on Wednesday, and reached earthquake-ravaged Hatay at 1:30 pm local time (1030 GMT) to assist in rescue efforts. (Xinhua/Shadati) (Photo by Sha Dati / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi szövetség (UWW) szombati beszámolója szerint kilenc török birkózó vesztette életét a földrengések miatt Kahramanmarasban.

A Törökország déli részén fekvő városban U20-as szabadfogású nemzetközi tornát rendeztek, amelyen a francia, a koszovói és az üzbég válogatott is részt vett.

A külföldiek mellett 21 hazai versenyzőt is azonnal sikerült kimenekíteni, de többen a romok alatt ragadtak.

A mentésben a felnőtt török válogatott birkózói is önként a helyszínre siettek: az olimpiai bajnok Taha Akgül, a négyszeres világbajnok Riza Kayaalp és az Európa-bajnok Kerim Kamal is segített kihúzni sporttársait a törmelékek alól.

A legfrissebb adatok szerint eddig több mint 25 ezren haltak meg a Törökországot és Szíriát sújtó természeti katasztrófában.