Előkerült a korábbi világelső sztársportolónő, nincsenek jó hírek vele kapcsolatban

tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.27. tennisz, Naomi Oszaka
Japan's Naomi Osaka returns the ball to Czech Republic's Marketa Vondrousova during their Tokyo 2020 Olympic Games women's singles third round tennis match at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 27, 2021. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
A női teniszezők világranglistáját korábban vezető japán Oszaka Naomi sem vesz részt a január 16-án kezdődő Australian Openen.

A rangsorban jelenleg 42. helyezett Oszaka szeptember óta nem játszott, akkor térdsérülésre hivatkozva lépett vissza a tokiói tornán.

Vasárnap a melbourne-i torna szervezői a közösségi oldalukon erősítették meg, hogy legnagyobb sajnálatukra az Australian Open kétszeres bajnoka (2019, 2021) visszalépett az indulástól.

Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy a korábbi világelső Oszaka Naomi ugyan nevezett a tornára, de nem érkezett meg a helyszínre, sőt teljesen felszívódott, nem tudni róla semmit.

A 25 éves japán klasszis május óta egy olyan mérkőzést tudott megnyerni, amely eljutott a végkifejletig, miközben három tornán - köztük az US Openen - már az első körben kikapott.

Oszaka Naomi visszalépett az Australian Opentől Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A nőknél korában a román Simona Halep és az amerikai Venus Williams jelezte már visszalépését, míg a férfiaknál a spanyol Carlos Alcaraz nem lehet ott a mezőnyben kényszerű okok miatt. Előbbi két női játékos korábban szintén vezette a világranglistát, míg utóbbi a férfiaknál jelenleg éllovas.