Aggódik a sportvilág: eltűnt a korábbi világelső sztársportolónő

Tennis / Toray Pan Pacific Open in Tokyo WTA ranking Horizontal
Naomi Osaka of Japan drinks a bottle of water Daria Saville of Australia in Toray Pan Pacific Open Tennis at Ariake Coliseum in Tokyo on September 20, 2022. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Fuminori Ogane / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Néhány nap múlva kezdődik az év első nagy tenisztornája, az Australian Open, s a szervezőknek fő a fejük. A korábbi világelső Oszaka Naomi ugyanis nevezett a tornára, de nem érkezett meg a helyszínre, sőt teljesen felszívódott, nem tudni róla semmit.

A rendezők egyelőre nem változtatták meg a női egyes sorsolását,

pedig minden arra utal, hogy a 25 éves japán teniszező nem indult el a tornán.

A korábbi világelső, négyszeres Grand Slam-győztesről legfeljebb az Instagramjáról lehet némi információt szerezni - írja a Blikk Sportal.

Utoljára, egy héttel ezelőtt egy másik GS-torna helyszínéről, Párizsból rakott fel egy képet. A fotón két hírességgel pózol a rasztahaja miatt alig felismerhető Naomi:

a vele egyidős amerikai rapper, Cordae öleli át, mögöttük pedig egy mindkettőjüknél híresebb nő mosolyog: Mona Lisa. Ráadásul a kép állítólag két hónappal korábbi, mint azt a közzététele sejtetné, ugyanis Cordae októberben volt európai koncertkörúton.

A Louvre-ban tett látogatása óta nem hallatott hírt magáról,

a nemzetközi sajtó is csak találgat. Voltak, akik egy Los Angeles-i konditeremben vélték látni, de ez sem biztos, mint ahogy egyes ausztrál lapok azon állítása sem, hogy Oszaka végleg hátat fordít a teniszezésnek.