Piros Zsombor búcsúzott az Australian Opentől

PIROS Zsombor; MILLMAN, John
Torino, 2021. november 27. Piros Zsombor az ausztrál John Millman ellen játszik a tenisz Davis-kupa torinói döntőjében, a D csoport első fordulójának Magyarország-Ausztrália mérkőzésén 2021. november 27-én. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Vágólapra másolva!
Piros Zsombor elvesztette a harmadik mérkőzését az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így nem jutott fel a főtáblára.

A világranglistán 171. magyar játékos - aki 2018 óta először szerepel az évnyitó Grand Slam-viadalon - csütörtökön Sang Csün-csenggel (194.) szállt szembe, a kínai ellenfél a kvalifikáció nyitókörében Marozsán Fábiánt búcsúztatta.

Piros Zsombor 2018 óta most először szerepelt az évnyitó Grand Slam-viadalon Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

A mindössze 17 éves ázsiai - aki az első felnőtt GS-viadalán szerepel - a meccs elején 4:1-re elhúzott, két bréklabdát hárítva megtartotta előnyét, és hozta a nyitószettet. A folytatásban a 2017-ben junior Australian Open-bajnok budapesti teniszező még kisebb ellenállást tanúsított, Sang hamarosan 4:0-ra vezetett, és innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A találkozó 1 óra 18 percig tartott.
Marozsán mellett kedden Jani Réka is kiesett a selejtező első fordulójában.

Az Australian Open elitmezőnyének küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd majd Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna.

Eredmény:
selejtező, 3. forduló:
Sang Csün-cseng (kínai) - Piros Zsombor 6:3, 6:4