Két legendás emelkedő is bekerült a Vuelta útvonalába

Horizontal
The race itinerary is displayed on a screen during the presentation of the 78th edition of 'La Vuelta' cycling tour of Spain, in Barcelona on January 10, 2023. - The Spanish Vuelta, a race that traditionally emphasises climbing, will hit the slopes early and often in 2023, with 10 mountain-top finishes on the route unveiled in Barcelona today. The race starts in the Catalan capital on August 26 and finishes in Madrid on September 17. In between it visit France and Andorra and break in several new ascents. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az országúti kerékpársport legendás emelkedői közül az Angliru és a Tourmalet is szerepel az idei Vuelta a Espana háromhetes körverseny útvonalában.

A barcelonai Katalán Zene Palotájában tartott keddi útvonalbemutatón kiderült, a korábban már bejelentett barcelonai nyitó csapatidőfutam mellett még egy időfutamot tartalmaz a Vuelta 78. kiírása: a Valladolid körüli 25 kilométeres egyenkénti kulcsfontosságú lehet az összetett szempontjából.

Spanyolország mellett Andorrában és Franciaországban is tekernek majd a kerékpárosok, akikre tíz hegyi befutó vár, köztük a sportág két ikonikus emelkedőjével, az Angliruval és a Tourmalet-val.

- hangsúlyozta Javier Guillén versenyigazgató. "A Tourmalet mérföldkő lesz versenyünk történetében, az Angliruval az idei év kolosszusait jelentik" - tette hozzá.

2022-ben a belga Remco Evenepoel nyerte a Vuelta a Espanát Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Az augusztus 26-án a barcelonai olimpiai kikötőből rajtoló Vueltán a tervek szerint 3153 kilométert teker a mezőny, amíg célba ér szeptember 17-én Madridban.