Messivel és Benzemával került egy listára az olimpiai bajnok magyar kajakos

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, férfi K-1 1000 m, Kopasz Bálint, kajak-kenu, kajak 2021.08.03.
Tokió, 2021. augusztus 3. Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének középfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. Kopasz Bálint bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kopasz Bálint, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos hatalmas elismerésben részesült, ugyanis a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) szavazásán 2022-ben a világ nyolcadik legjobb férfi sportolója lett.

A Kajak-Kenu Szövetség azt írja, hogy a férfiak versenyében óriási fölénnyel a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi győzött, de ami számunkra fontosabb, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint az előkelő nyolcadik helyen végzett.

Kopasz Bálint a királykategória olimpiai, világ- és Európa-bajnoka Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 25 éves kajaklasszis olyan sportolók társaságában szerepel - köztük Milák Kristóffal is, aki ötödik lett - a top10-ben, mint Kylian Mbappé vagy az aranylabdás Karim Benzema, és olyan legendákat utasított maga mögé, mint Roger Federer, vagy Rafael Nadal.

Az AIPS szerint összesen 113 ország 420 sportújságírója adte le voksát több kategóriában a 2022-es év legjobbjairól.

A lista a linkre kattintva tekinthető meg.