Látni kell a háromszoros világbajnok arcát, miután ráfizetett a nagyképűsködésére - videó

Rotterdam games wade persoon Eén persoon Werken Kleding volwassen Portret Staan Wright James wedstrijd winnaar Clayton Toernooi Regering mannen Anderson Politiemacht speler Veiligheid winnaars bescherming beroep pijltjes Michael Smith Geschoren Hoofd refl
ROTTERDAM - Darter Michael van Gerwen in actie tegen Joe Cullen uit Engeland tijdens de finale van ronde 7 van de Premier League Of Darts in Ahoy. De Premier League of Darts is een dartscompetitie waarin topspelers het tegen elkaar opnemen en wordt in verschillende steden afgewerkt. ANP ROBIN UTRECHT (Photo by ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Ennek így kellett lennie, mondhatnánk arra, ami a Londonban zajló darts-világbajnokság egyik legnagyobb esélyesével történt.

Az Alexandra Palace-ben rendezett PDC darts-világbajnokság harmadik fordulójában a háromszoros világbajnok, ezúttal is legnagyobb esélyesek között számon tartott holland Michael van Gerwen az ebben a mezőnyben egy erős, de átlagos játékosnak számító osztrák Mensur Suljoviccsal került szembe a harmadik fordulóban.

Van Gerwen a négy nyert játszmáig tartó találkozón 3-1-re vezetett, és három nyílra volt, hogy az ötödik leget megnyerve lezárja a találkozót. 121-ről indította a kiszállót, csakhogy 50-hez érve általános megdöbbenésre az ötvenet érő bull helyett egy szimpla 18-at dobott, úgy kalkulálva, hogy a következő körben lesz három nyila a dupla 16-ra, illetve, hogy Suljovic úgysem tud kiszállni 161-ről. Csakhogy csúnyán elszámolta magát. Érdemes figyelni a holland sztár arcát az utolsó nyíl landolása után:

A holland húzása sem a szakértőknek, sem a nézőknek nem tettszett, szinte egyöntetű a vélemény, hogy nagyképű és tiszteletlen volt az ellenfelével szemben. Van Gerwen bukása végül nem lett teljes, a hatodik leget ugyanis simán behúzta 3-1-e, így 4-2-es szettaránnyal jutott a negyedik fordulóba.