Történelmi lécet kapott ajándékba a vb-bronzérmes Baji Balázs

Történelmi lécet kapott ajándékba a vb-bronzérmes Baji Balázs
Vágólapra másolva!
A világbajnoki bronzérmes Baji Balázs vezetésével elkezdték lefektetni a Nemzeti Atlétikai Központban azt a MONDO típusú gumiborítást, amin 2023. augusztus 19. és 27. között az atlétika szuperhősei kápráztathatnak majd el bennünket emberfeletti teljesítményükkel. Az építők Baji Balázst egy különleges ajándékkal is meglepték.

Kevesebb mint 300 nappal a vb rajta előtt elkezdték lefektetni a MONDO borítású pályát. Az első darabokat Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, illetve Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó közösen gurították le.

Történelmi lécet kapott ajándékba a vb-bronzérmes Baji Balázs Forrás: Balogh Dávid/Budapest 2023 Zrt.

Baji Balázs egy szívhez szóló gesztusban is részesült: A MONDO ajándékba hozott neki egy gát lécet a 2017-es londoni vb-ről, ahol élete legnagyobb sikerét elérve bronzérmes lett és ténylegesen ezen a gáton át futva versenyzett.

„A Budapest 23 Atlétikai Világbajnokság 2023. augusztus 19. és 27. között az év legnagyobb sporteseménye lesz, amelyet világszerte több mint egymilliárd néző fog követni.

Ez a kivételes esemény kivételes körülményeket is igényel, így biztos vagyok benne, hogy az atlétika szuperhősei a lehető legjobb körülmények között versenyezhetnek, és nagyszerű sikereket, rekordokat érhetnek el, részben a versenypálya kivételes minőségének köszönhetően" - mondta Németh Balázs az eseményről.

A 700 elemből álló, 14 000 négyzetméternyi olasz MONDO gumiburkolat lerakása mintegy 2400 munkaórát vesz igénybe.

Németh Balázs és Baji Balázs kezdték el legurítani a gumiborítást Forrás: Balogh Dávid/Budapest 2023 Zrt.

Az atlétikai világbajnokságok 1983 óta tartó történetében ez a 13. alkalom, hogy a szervezők a rendkívül gyorsnak számító MONDO borítást választották. Ezen a pályán futottak a világ legjobb atlétái a tokiói olimpián és a legutóbbi atlétikai világbajnokságon is.

Mindkét eseményen számos világrekord született:

Tokióban Sydney McLaughlin megdöntötte a női 400 méteres gátfutás világrekordját, Karsten Warholm pedig a férfiakét. A tengerentúlon idén McLaughlin hazai pályán javította meg minden idők legjobbját, Tobi Amusan pedig 100 m gáton nyújtott kiváló teljesítményt.

A közelmúltban készült el a bemelegítő területet a stadionnal összekötő gyalogos híd. A helyszínen akár 35 000 ember szurkolását lehetővé tevő mobil lelátók már épülnek. A gyepszőnyeg is a helyén van, ahol Magyarországon még soha nem látott távolságokra repülnek majd a gerelyek, kalapácsok és diszkoszok. A stadion északi oldalán lévő piros-fehér üléssorok is egyre nagyobb számban jelennek meg.