Vágólapra másolva!
Az év egyik legjobban várt mérkőzésén Israel Adesanya kikapott a mumusától, Alex Pereirától a UFC 281-es gálán, méghozzá nem akármilyen "kivégzés" után.

Adesanya hatodjára is szeretné megvédeni bajnoki címét, amikor a szombati főmérkőzésen Pereira ellen lép ketrecbe a New York-i Madison Square Gardenben, ám ez nem sikerült neki. A UFC egyik legdominánsabb bajnoka nem mehetett biztosra, mert

bár az MMA-ban még viszonylag kevés tapasztalattal rendelkező harcos volt a kihívója, kick-boxos múltjuk alapján Pereira volt papíron előnyben van, mivel két győzelmet is aratott Adesanya felett korábban.

Israel Adesanya kikapott a mumusától, Israel Adesanyától Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jamie Squire

Az első két menet aránylag szoros volt, de inkább a bajnok volt fölényben. Adesanya aztán ezt követően földre is levitte az egyre fáradó Pereirát, így az utolsó menet előtt úgy tűnt, ismét megvédi a címét. Alex Pereira azonban nem adta fel, és

mivel tudta, hogy KO-ra van szüksége az utolsó menetben a győzelemhez, ennek szellemében is ment ki az utolsó öt percre. Több ütést is bevitt a ketrecnél az ellenfelének, aki megrogyott, majd végül TKO-val megszerezte a világbajnoki címet a brazil harcos.