Márton Anita érmet szeretne a fedett pályás atlétikai-Eb-n

MÁRTON Anita
Márton Anita a női súlylökés selejtezőjében éppen dobni készül
Vágólapra másolva!
Márton Anita érmet akar nyerni súlylökésben a jövő évi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, a budapesti szabadtéri világbajnokságon pedig döntős helyezést szeretne.

A magyar atlétikai első és eddigi egyetlen világbajnoka 2023-ban 34 éves lesz, de ez szerinte nem akadálya, hogy "sikerüljön kifüstölni" magából azt a dühöt, ami a müncheni Eb óta benne van.

Alig 24 óra leforgása alatt alaposan leromlott az egészségi állapotom, sakkmattot kaptam a sorstól" - nyilatkozott a SzPress Hírszolgálatnak. Hozzátette, úgy érzi, harcban lehetett volna a bronzért, mivel a harmadik helyen egy olyan holland versenyző végzett, aki valójában diszkoszvető.

Márton Anita érmet szeretne a fedett pályás atlétikai-Eb-n Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Márton Anita kiemelte, az alapozó edzéseket legfőképpen az új nyíregyházi atlétikai centrumban végzi, nem utazik melegövi edzőtáborba.

- jelentette ki a riói olimpián bronzérmes atléta, aki tető alatt három kontinensbajnokságon nyert érmet, 2015-ben Prágában és 2017-ben Belgrádban aranyat, 2019-ben Glasgowban pedig bronzot. Fedett pályán a 2018-as birminghami vb-n diadalmaskodott.

"Remélem, a következő "páratlan" esztendő már az én javamra válik, feltéve, hogy a fedett pályás Eb-n dobogóra léphetek, a budapesti világbajnokságon pedig döntős helyezéssel örvendeztethetem meg a magyar közönséget, önmagamat, és velem együtt a szeretteimet.

- utalt arra, hogy 2023 lehet kiemelkedően eredményes pályafutásának utolsó éve. melyben ebben a szezonban kilenc meccsen három gólnál tart.