Vágólapra másolva!
Hatodik helyen zárt a Bajnokok Ligája-sorozat 2022-es kiírásában Juhász Péter. A mádi erősember végig kiegyensúlyozott versenyzéssel három helyet tudott javítani az alanyai nagydöntőben, ezzel pedig hosszú ideje nem látott magyar sikert ért el a sportágban.

Az összetett kilencedik helyéről várhatta az erősemberek Bajnokok Ligája-döntőjét Juhász Péter, aki a jutalomjáték élményéért, különösebb nyomás nélkül utazott el a törökországi fináléra, amelyen karrierje során először vehetett részt. Mindez a lehető legjobbat hozta ki belőle: rögtön az első számban, az úgynevezett block pressben a harmadik helyet végzett, és a folytatásban is ott loholt a favoritok nyomában.

A sziklapakolásban – négy darab, 150, 170, 190, végezetül pedig egy 210 kilogrammos tömböt kellett kiemelni – is remekelt, csupán azért csúszott le a dobogóról,

mert két riválisa is a korábbi világcsúcsot megdöntve teljesítette a kihívást.

Ezzel összetettben feljött az ötödik helyre, így igencsak előkelő helyzetből várhatta a vasárnapot.

Az erősek legerősebbjei találkoztak a törökországi Alanyában Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A második napra maradt a kamionhúzás, a Conan-kör, az autóemelés és a zsákcipelés. Azaz két olyan versenyszám is, amely a többszörös magyar bajnok mumusának számít jó ideje... Kamionhúzásban a csúszós talaj miatt nem tudta használni jól bevált cipőjét, így ebben a számban a nyolcadik lett.

"Ez már a sokadik alaklom, hogy ez sikerül gyengébben, mégse tudom, hol a hiba. Erre még ki kell találnom valamit" – mondta a sportoló a Prémium Médiának.

Miután ezzel a nyolcadik hellyel rontott egy pozíciót, így a Conan-körön is viszonylag hamar került sorra, ám egy hatodik helyet így is megcsípett. Jött az autófelhúzás, amelyben néhány hónappal ezelőtt még a BL-mezőny leggyengébbjének számított...

Úgy voltam vele, tudjak néhány pontot hozni: főleg azután, hogy Boszniában csont utolsó voltam ebben a versenyszámban. Ehhez képest már most jelentős a javulás, még akkor is, ha messze van az igazán jótól."

Az utolsó körhöz érve még az ötödik hely is elérhető távolságban volt a Prémium Liga háromszoros aranyérmesének, így motivációban nem akadt hiány. Azonban a zsákcipelésben a 120 kilós kezdősúly magabiztos legyűrése után a 130 és a 150 kilós "csomaggal" meggyűlt a baja, mint mondja, nem is a súlyuk, hanem a méretü miatt.

"Az első, kisebbet, elég gyorsan feltudtam tenni, a másik kettőt viszont technikailag nem jól oldottam meg, ezzel a számban ötödik, összetettben pedig a hatodik helyen végeztem."

Két fárasztó nap után hirdethettek győztest Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Mindez még érdemes hozzátennünk, hogy,

ha nincsenek az alapszakaszból hozott pontok, az alanyai mezőnyben Juhász Péter a negyedik helyet szerezte volna meg.

A mádi erősember szerint a jó erdmény kulcsa a kiegyensúlyozott teljesítmény volt, hiszen az idény második felében rendre az első hat között tudott végezni.

"A cél az, hogy jövőre, ha nem is az összes, de a lehető legtöbb állomáson részt tudjak venni. Úgy is készülök, a Bajnokok Ligája adja majd a versenyszezonban a fő versenyeimet" – mondta optimistán.

Juhász Péternek jövőre még nagyobb céljai lesznek a Bajnokok Ligájában Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A Bajnokok Ligája 2022-es kiírásának győztese a lett Aivars Smaukstelis lett, megelőzve az észt Ervin Tootsot és a brit Francis Kane-t.