Vágólapra másolva!
A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége 2022-ben is megválasztotta az év atlétáit és az év edzőjét. A felnőttek között az idén Kozák Luca és Halász Bence vehette át a rangos elismerést.

A díjat a szövetség 1964 óta minden évben odaítéli az adott év legeredményesebb versenyzőinek. Az elismerések köre az évek során bővült, legutóbb 2019-ben egészült ki az Év Áttörése kategóriával, amelyet azok az atléták kapnak, akik a szezon során karrierjük átütő sikerét érték el.

„A magyar atlétika 2022-ben ismét bizonyított. Fontos év volt, mert részben az elmúlt években tapasztalt nem várt szituációk miatt a közelmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, mint ahogyan szerettük volna, különös tekintettel a tokiói olimpiára.

Ennek két vezető alakja Kozák Luca és Halász Bence voltak, akik, ahol elindultak, ott maradandót alkottak. Kiemelkedik az összes versenyük közül a müncheni Európa-bajnokság, ahol mindketten éremmel zártak."

Kozák Luca és Halász Bence is rászolgált az elismerésre Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

Madarász Viktória, Szilágyi Réka, Gyurátz Réka és a váltók számára is kiemelkedően sikerült a 2022-es év. De nem csak ők, hanem mindenki más is tudása legjavát adta. Mindenki felmérte és tudja, hogy a jövő évi budapesti világbajnoksággal micsoda lehetőség kapujában áll a magyar atlétika" – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

A további díjazottakról ide kattintva tájékozódhat.