Bejelentette visszavonulását az Európa-bajnok magyar úszó

x Horizontal
Gergely Gyurta of Hungary wins gold in the 1500 m freestyle men final event of the Len European Short Course Swimming Championships in Herning, Denmark, December 14, 2013. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / HENNING BAGGER +++ DENMARK OUT +++ (Photo by HENNING BAGGER / SCANPIX DENMARK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sportrádió reggeli műsorában élő adásban jelentette be Gyurta Gergely, hogy befejezi aktív pályafutását, és belevág a civil életbe.

A 31 éves, nagymedencében Európa-bajnoki bronzérmes, rövidpályás Európa-bajnok fiatalabbik Gyurta testvér (az olimpiai bajnok Gyurta Dániel öccse) az adásban elmondta: négy éves kora óta az úszás töltötte ki az életét, ami nagyon sok lemondással járt.

Gyurta Gergely sikeres pályafutást hagy maga mögött Forrás: AFP/Henning Bagger

"Szép volt, jó volt, köszönöm szépen a sportot, de most már szeretnék olyan életet élni, hogy családot alapíthassak, és megéljem azokat az élményeket, amelyeket már elég régóta meg szeretnék élni, de a sport miatt nem tudtam" - mondta a Sportrádióban Gyurta Gergely.

Hozzátette, hogy egy ideig most biztos nem fogják látni, hogy reggel 6-kor beugrik a medencébe. Gyurta belátta, hogy az idő múlásával egyre kevésbé lesz képes felvenni a versenyt a fiatalokkal, így bármilyen nehéz is volt meghozni a döntést, végül csak a befejezés mellett döntött. Elmondta, ugyan van már két diplomája (kereskedelem és marketing, illetve pénzügy és számvitel szakon), de konkrét terve nincs a jövőre nézve.