Megszólalt Boris Becker ügyvédje: így van a már fél éve a börtönbüntetését töltő teniszsztár

From 2021 Boris Becker will not continue his function as Head of Men’s Tennis in the German Tennis Association (DTB). Federation Cup Pokal Cup Ladies Sport Sports Semifinals Women SP aktuellSPORT Horizontal FED CUP TENNIS
Boris Becker szerint senki nem tökéletes, néha mindenki elveszti a fejét
Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint a körülményekhez képest jól van a háromszoros wimbledoni bajnok ex-teniszező, Boris Becker, aki közel fél éve börtönbüntetését tölti Nagy-Britanniában.

Az 54 éves, 2012 óta a szigetországban élő német sztárt áprilisban két és fél év börtönre ítélte egy londoni bíróság, mert szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adóssága behajtását, ezzel megsértette a csődeljárási törvényt. Eleinte a hírhedten kemény wandsworth-i büntetés-végrehajtási intézetben volt, majd három hét után átszállították a jóval élhetőbbnek tartott Huntercombe-ba.

Boris Becker jól véseli a börtönlétet Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A volt világelső ügyvédje, Christian-Oliver Moser most azt mondta, Becker a körülményekhez képest jól van és konstruktívan áll hozzá a börtönélethez.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a volt klasszis játékos büntetésének második felét valóban felfüggesztettre változtatják-e, ahogy azt az ítélethirdetéskor ígérték, illetve hogy maradhat-e az Egyesült Királyságban.

Becker tíz éve él Angliában, de nincs brit állampolgársága. Korábban a BBC-nek dolgozott szakkommentátorként.