Kiderült, ott lesz-e a spanyolok Davis Kupa-csapatában a világelső spanyol csodatini

US Open Championships day 14, men’s final ball,Championships,court,final,Grand Slam,New York,player,Sport, Horizontal, Carlos Alcaraz, tenisz
Alcaraz a bajnok és az új világelső
Vágólapra másolva!
A spanyolok világelső teniszezője, Carlos Alcaraz is ott lesz a házigazdák Davis Kupa-csapatában a sorozat málagai zárásán.

Sergi Bruguera szövetségi kapitány hétfőn nevesítette ötfős keretének négy tagját, mely szerint Alcaraz mellett az egyéni világranglistán 15. Pablo Carreno Busta és 22. Roberto Bautista Agut, valamint a párosok rangsorában 12. Marcel Granollers játékára számít majd a november 22. és 27. közötti viadalon. Az ötödik játékost később jelöli ki Bruguera.

Alcaraz is lesz a spanyolok Davis Kupa-csapatában Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Lev Radin

A világranglistán második Rafael Nadal már korábban megállapodott a kapitánnyal abban, hogy ezúttal ő nem szerepel a hatszoros DK-győztes csapatban, amely legutóbb 2019-ben végzett elsőként.

A DK málagai zárásán Spanyolország a negyeddöntőben Horvátországgal találkozik, ezen kívül Ausztrália-Hollandia, Olaszország-Egyesült Államok és Németország-Kanada párharcokra kerül sor. A győztesek az elődöntőben folytatják szereplésüket.