Példátlan eset állt elő a férfi teniszezők versenynaptárában

2019 Davis Cup final Spain Madrid Rafael Nadal La Caja Magica Denis Shapovalov 2019
MADRID, SPAIN - NOVEMBER 24: Rafael Nadal of Spain celebrates after defeating Denis Shapovalov of Canada at the 2019 Davis Cup final match between Spain and Canada at La Caja Magica on November 24, 2019 in Madrid, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A férfi tenisz Davis Kupa csoportküzdelmei és döntőtornája bekerült az ATP jövő évi versenynaptárába.

A hivatásos férfi teniszezők szövetsége (ATP), a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) és a Davis Kupa kereskedelmi jogait birtokló Kosmos Tennis közösen jelentette be a "példátlan stratégiai megállapodást".

A mérkőzéseket az 5., a 37. és a 47. héten rendezik majd. A három szervezet vezetői szerint az integráció segít a játékosoknak az éves versenynaptáruk megtervezésében.

Lehet, hogy Rafael Nadal ennek a döntésnek is úgy örül, mint a 2019-es Davis-kupa-győzelemnek Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A megállapodás értelmében az ITF és a Kosmos mellett az ATP is kap két helyet a Davis Kupa új, hatfős bizottságában.

Április közepén jelentették be, hogy november 21. és 27. között, valamint jövőre is Málagában rendezik a Davis Kupa egyenes kieséses szakaszának mérkőzéseit. A csoportkörbe 16 válogatott jutott be, a négy négyesből pedig az első kettő, azaz összesen nyolc együttes jutott tovább, ők játszhatnak majd a trófeáért a spanyol városban.

Az 1900-ban létrehozott Davis Kupa számos változáson esett már át, legutóbb 2019-ben, amikor az oda-visszavágós párharcokat felváltotta az egy helyszínen rendezett döntő torna.