A világbajnok, olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely bekerült a FIE versenyzői bizottságába

Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25, vívás, párbajtőr, Siklósi Gergely, ezüst érem, éremátadás
Tokió, 2021. július 25. Az ezüstérmes Siklósi Gergely a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én.
Vágólapra másolva!
Siklósi Gergely bekerült a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) versenyzői bizottságába.

A hazai szövetség honlapjának szerdai beszámolója emlékeztet rá, hogy a FIE versenyzői testületének tagsága évek óta úgy áll össze, hogy hat vívót maguk a sportolók választanak a jelöltlistáról, másik hatról pedig a végrehajtó bizottság dönt. Ez utóbbi történt meg most, és ennek alapján került be a testületbe az egyéniben világbajnok, olimpiai ezüstérmes magyar párbajtőröző.

Siklósi Gergely bekerült a FIE versenyzői bizottságába Forrás: MTI/Illyés Tibor

A nemzetközi szövetség - lassan hagyományosan - megválasztja az év fegyvernemenkénti három legjobb bíróját is. Kardban Kósa Miklós lett a második, aki az idén több világbajnoki fináléban is közreműködött. Kósa egyébként a magyar kadet férfi kardválogatott edzője is.

További magyar siker is született: a FIE idei fair play díját nyerte - megosztva - Keszthelyi Zsombor. A junior Európa- és világbajnok párbajtőröző - amint azt a hunfencing.hu oldal felidézi - a dubaji korosztályos vb döntőjében, 10-10-es állásnál nem kért egy, a zsűri által megítélt találatot, mivel az egylámpás tusnál nem ellenfelét, hanem magát szúrta meg.