Edzője szerint Milák Kristóf hozzáállása rengeteget változott

MILÁK Kristóf
Róma, 2022. augusztus 12. Milák Kristóf a férfi 100 méteres gyorsúszás elődöntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Edzője, Virth Balázs szerint nagyon sokat javult az olimpiai bajnok Milák Kristóf hozzáállása az idei szezonban.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2021. szeptember 16-án jelentették be, hogy Virth veszi át Milák szakmai felkészítését, vagyis az idei volt az első közös versenyidényük. Az edző csütörtökön az elmondta, az év első felében nagyon megnehezítette a felkészülést, hogy tanítványa a rövidpályás szezonban is betegséggel küzdött, és az országos bajnokság előtt is megbetegedett az edzőtáborban.

"Állandóan úgy teltek a hetek, a hónapok, hogy mindig visszaestünk, majd jöttünk föl, nem az volt, hogy magasabb szintről folytatjuk tovább a felkészülést.

nyilatkozta.

Hozzátette, a magyar bajnokság után már egészséges volt az olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok, és ez a lelki tényezőkre is pozitívan hatott, utána már rendben volt minden.

Virth nagyon pozitívan értékelte az első közös idényüket, mert a rövidpályás szezon után jobban megismerte edzéskörülmények között, hogyan reagál a terhelésre Milák, aki a fő számában javítani tudott az egyéni legjobbján.

Edzője szerint Milák Kristóf hozzáállása rengeteget javult Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ennek köszönhető a pozitív változás a részéről" - magyarázta Virth, aki szerint viszonylag zökkenőmentes volt az átmenet az edzőváltás szempontjából.

A tréner elárulta, a következő felkészülési időszakra már megvannak az edzőtáborok időpontjai, a helyszínek viszont még nem, mert azok attól is függenek, melyik uszodák hogyan tudnak nyitva tartani a közeljövőben. Decemberig itthon készülnek, majd világkupaversenyek és a rövidpályás országos bajnokság következik. Januártól két külföldi és két belföldi edzőtábor szerepel a programban, a jövő év fő versenye pedig a világbajnokság lesz.