Vágólapra másolva!
A brit nehézsúlyú világbajnok, Tyson Fury bebizonyította, hogy a gyengébbiknek számító bal kezével is hatalmasat tud ütni, egyértelmű üzenetet küldve ezzel riválisának, Anthony Joshuának.

A 34 éves klasszis egy bokszgépes kihívást teljesített, és a gyengébbiknek számító bal kezével szinte kiakasztotta a készüléket, ugyanis rekordot jelentő 993 pontot szerzett. 2017-ben Anthony Joshua 848 pontot ütött egy gépen a Graham Norton Show-ban, bár a masinák között van különbség, ezért nem biztos, hogy az összehasonlítás teljesen mérvadó.

A két sztárbokszoló idén decemberben élesben is megmutathatja egymásnak, ki üt nagyobbat, ugyanis biztossá vált, hogy összecsapnak.

Joshua a WBA, az IBF, a WBO és az IBO szervezetek világbajnoka volt, de címét elvette tőle Olekszandr Uszik, majd a múlt hónapban Szaúd-Arábiában rendezett visszavágón is legyőzte őt ukrán riválisa. Joshua minden feltételét elfogadta Furynak, aki a szintén a legnagyobb világszervezetek közé tartozó WBC-nek a világbajnoka.

Fury - aki profi karrierje során még mindig veretlen - az eddigi utolsó profi meccsét 2022. április 23-án vívta, akkor a 6. menetben ütötte ki Dillian Whyte-ot, majd a visszavonulás mellett döntött, ám meggondolta magát, és Joshua ellen visszatér a szorítóba.

Forrás