Brutális fojtással zárta a UFC-sztár a tömegverekedéssel induló csatát - videó

UFC 273: Volkanovski v The Korean GettyImageRank2 Color Image Horizontal SPORT MARTIAL ARTS, Hamzat Csimajev, UFC
JACKSONVILLE, FLORIDA - APRIL 09: Khamzat Chimaev of Russia reacts as he is introduced for his welterweight fight against Gilbert Burns of Brazil during the UFC 273 event at VyStar Veterans Memorial Arena on April 09, 2022 in Jacksonville, Florida. James Gilbert/Getty Images/AFP (Photo by James Gilbert / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd Hamzat Csimajev fojtásos győzelmet aratott az amerikai Kevin Holland ellen a ketrecharcosok csúcsbajnokságának számító Ultimate Fighting Championshipben (UFC), a Las Vegasban magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett kevert harcművészeti (MMA) összecsapáson.

A beszámolók szerint a csecsen születésű

Csimajev már az első menetben elintézte riválisát, akivel a pénteki sajtótájékoztatón - "műsoron kívül" - egyszer már összeakaszkodott, s alkalmi párharcuk tömegverekedéshez és a médiaesemény lefújásához vezetett.

Eredendően nem Hollanddel, hanem egy másik amerikaival, Nate Diazzal találkozott volna a UFC-torna fő eseményeként beharangozott félnehézsúlyú mérkőzésen a svéd harcos, csakhogy

a mérlegelésen több mint három kiló plusszal túlsúlyosnak bizonyult, emiatt került sor az ellenfélcserére.

A 28 éves Csimajevnek, aki a csata előtt a UFC félnehézsúlyú rangsorában a harmadik helyen állt, a mostani volt a 11. győzelme az MMA-ban, és hibátlan maradt a mérlege. A 29 esztendős Holland 23 nyertes meccs mellett nyolcadik vereségét szenvedte el.