Visszavonulása előtt csúcsformában Serena Williams

US Open 2022 Day 3 ball,Championships,court,Grand Slam,New York,player,Sport,Stadiu Horizontal
NEW YORK, UNITED STATES - AUGUST 31: Serena Williams of USA celebrates victory in US Open Championships 2nd round match against Anett Kontaveit of Estonia at Billie Jean King National Tennis Center in New York on August 31, 2022. Williams won in three sets Lev Radin / Anadolu Agency (Photo by Lev Radin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A hamarosan visszavonuló Serena Williams a második fordulóból is továbbjutott az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyében, miután a szerdai játéknapon nagy csatában legyőzte a második kiemelt észt Anett Kontaveitet.

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai játékos nemrég beszélt arról, hogy távolodik a tenisztől, a jövőben pedig szeretne az anyaságra és üzleti ügyeire, magánéletére koncentrálni. Mindezt sokan úgy értelmezték, hogy a US Open után búcsút int a sportágnak, a New York-i rajongók pedig már az első fordulóban megtöltötték a centerpálya, a 23 800 férőhelyes Arthur Ashe Stadion lelátóit. A mostani torna előtt idén csupán három versenyen indult, összesen egy győzelmet aratott Williamstől előzetesen nem lehetett sokat várni, ám eddig remekel. Hétfőn simán nyert a nyitókörben, szerdán pedig az egyik favoritnak tartott észt teniszezőt verte két és fél órás küzdelemben, három szettben.

Serena Williams megállíthatatlannak tűnik Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Lev Radin

"Elég jó játékos vagyok"

- adott Williams az újságíróknak egyszerű magyarázatot arra, hogy ilyen előzmények után miként volt képes legyőzni a világranglista második helyezettjét. A harmadik fordulóban Williams az ausztrál Ajla Tomljanoviccsal találkozik.
A férfiaknál a címvédő orosz Danyiil Medvegyev könnyed sikerrel jutott a 32 közé. A hatodik kiemelt kanadai Felix Auger-Aliassime számára ugyanakkor véget ért a verseny, miután simán kikapott a brit Jack Drapertől.