Náci karlendítéssel köszöntötte egy biztonsági őr az izraeli sportolókat

Oly history Horizontal ILLUSTRATION MEMORIAL
A photo taken on July 17, 2022 shows the Memorial to the Victims of the 1972 Olympic Attack, with the title 'Klagebalken' (complaints bar), made of granite and created by German sculptor Fritz Koenig (1924–2017) at the Olympic Park in Munich, southern Germany. - The memorial bears the names (in Hebrew letters) of the 11 Israeli athletes and coaches and (in Latin letters) of a German police officer, who lost their lives on September 5 and 6, 1972 in a terrorist attack by Palestinian militants during the Munich Olympic Games. (Photo by Astrid VELLGUTH / AFP)
Vágólapra másolva!
A Münchenben zajló multisport Európa-bajnokságon az izraeli sportolók látogatást tettek annál az emlékműnél, amelyet az 1972-es olimpián történt terrortámadás után emeltek. Az ott szolgálatot teljesítő egyik biztonsági őr náci karlendítéssel fogadta a küldöttséget. A hatalmas botrány kitörése után a 19 éves német őrt azonnal kirúgták.

Az izraeli sportolók azokat az emlékhelyeket látogatták meg, amelyek az 1972-es müncheni nyári játékokon történt terrortámadásra emlékeztetik a világot. Azon az olimpián a Fekete Szeptember nevű palesztín terrorszervezet betört az izraeli sportolók szálláshelyére és ott több tizenegy versenyzőt és edzőt, valamint egy német rendőrt is megölt.

A biztonsági őr náci karlendítését az izraeli sportolók nem vették észre, de a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök igen. Ők vezették el a magáról megfeledkezett 19 éves német férfit, akit letartóztattak. A szervezők bocsánatot kértek az izraeli sportolóktól.

Forrás