Így cirkuszolt az összevert bokszoló

Horizontal
Britain's Anthony Joshua (R) congratulates Ukraine's Oleksandr Usyk (L) after the heavyweight boxing rematch for the WBA, WBO, IBO and IBF titles at the King Abdullah Sports City Arena in the Saudi Red Sea city of Jeddah, on August 20, 2022. - Usyk won his rematch against Anthony Joshua by split decision to retain his world heavyweight titles in just his fourth fight in the division in Saudi Arabia late tonight. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Anthony Joshua magyar idő szerint szombat éjszaka másodszor is kikapott az ukrán Olekszandr Usziktól a nehézsúlyban rendezett címmeccsen. A britek bokszolója nehezen viselte a vereséget, de ellenfelét méltatta, majd arról beszélt, hogy csalódott saját magában.

A meccs után megosztott döntés született, a vereség hatására Joshua két világbajnoki övet is kidobott a ringből, majd elindult az öltöző felé. Útközben meggondolta magát, és visszatért a ringbe, ahol előbb belekötött Uszikba, majd méltatta ellenfelét.

„Nem vagy erős, hogy vertél meg?" - tette fel a költői kérdést Joshua.

Joshua később beszédet tartott, amiben azt mondta a ringben, hogy gyerekként volt dolga a rendőrséggel, de a boksznak köszönhetően sikerült kitörnie, majd az őt ócsárolóknak is üzent, miszerint azért nem annyira mozgékony és dinamikus bokszoló, mert egész egyszerűen ehhez túl nagy. Végül megünnepeltette ellenfelét, akit hatalmas bajnoknak tart.

Anthony Joshua először két övet is kidobott a ringből Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Amikor dühös vagy, csinálsz butaságokat" – mondta később a sajtótájékoztatón, majd vasárnap a közösségi oldalán arról írt, hogy mentálisan „sötét helyre került és nem csak Uszikkal, hanem saját magával is meg kellett küzdenie, de mindkét csatát elveszítette."

„Én leszek mindig az első, aki elismeri, hogy cserben hagytam saját magam. Érzelmek alapján cselekedtem, és nem jó, amikor ezeket nem sikerül kontrollálni. Szeretem az ökölvívást, innen pedig csak jobb lehetek" – tette hozzá Joshua, aki első 22 profi meccsét kivétel nélkül megnyerte, de az elmúlt öt meccsén háromszor is kikapott – egyszer Ruiztól, kétszer Usziktól.

A ringbe visszatérve méltatta ellenfelét Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Joshua a meccs után elmondta, továbbra is éhes a sikerre, decemberben bokszolhat legközelebb.

Uszik még a ringben feltett kérdésre elmondta, mivel csak egy öve hiányzik a kollekciójából, ezért szeretne harcolni, méghozzá a félig-meddig már visszavonult Tyson Fury ellen.