Újabb sorozatból zárták ki az orosz és fehérorosz klubokat

Russia Table Tennis Top 16 Russian Table Tennis Horizontal
8208685 04.06.2022 Olga Vorobyova competes against Mariia Tailakova in the women's singles Top-16 table tennis match in Moscow, Russia. Vladimir Astapkovich / Sputnik (Photo by Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) kizárta az orosz és fehérorosz klubokat a kontinentális kupasorozatokból a következő szezonban.

Vasárnapi tájékoztatása szerint az ETTU előzetes felmérést végzett az elmúlt idényben a Bajnokok Ligájában és az Európa Kupában érdekelt egyesületek között, és a többség közölte: az ukrajnai háború miatt nem áll készen arra, hogy orosz vagy fehérorosz csapatok ellen szerepeljen. Az európai szervezet közölte, a klubok túlnyomó része egyenesen bojkottálná a sorozatokat az orosz vagy fehérorosz együttesek részvétele esetén.

Ettől a döntéstől függetlenül továbbra is kétséges az előző férfi BL-szezon végkimenetele.

Az ETTU ugyanis márciusban kizárta az orosz és fehérorosz klubokat az európai versengésekből, ebben a két orosz BL-elődöntős, az Orenburg és a Jekatyerinburg is érintett volt. Így a négy között a szintén német 1. FC Saarbrückent legyőző, címvédő Borussia Düsseldorfot hirdették ki bajnoknak. A két orosz egyesület és az orosz szövetség óvást nyújtott be, amelyet részben helyben hagytak.

Az ETTU azonban felszólította saját sportbíróságát az ítélet felülvizsgálatára, a végső döntés pedig még nem született meg.