Pupp Réka aranyérmes az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon

PUPP Réka
Pupp Réka aranyérmes az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon
Vágólapra másolva!
Az 52 kilogrammos Pupp Réka aranyérmet nyert pénteken a budapesti Papp László Sportarénában zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Slam-viadalon.

Az olimpiai ötödik paksi dzsúdós - a súlycsoport első kiemeltje - remek formát mutatott az elmúlt GS-versenyeken, ugyanis tavaly február óta hatszor állhatott dobogóra a World Tour kiemelt eseményein. Antalyában és Bakuban aranyérmet szerzett, Tbilisziben idén második tavaly harmadik lett, Tel-Avivban pedig mindkét évben bronzéremmel zárt.

Pénteken három remek győzelemmel menetelt el a döntőig, ahol annak a reményében lépett tatamira, hogy megszerzi hazai földön az első magyar GS-aranyat.

A fináléban a felnőtt mezőnyben kevéssé ismert Giulia Carna várt rá, aki 17 éves létére menetelt el a végjátékig, és eddigi legjobb eredménye a junior világbajnoki ezüstérem volt.

Első összecsapásukon az Atomerőmű SE 26 éves sportolója már a nyolcadik másodpercben vazaarit érően dobta el riválisát, aki a folytatásban sem tanúsított komoly ellenállást. A tavaly Eb-harmadik Pupp bő másfél perc elteltével ismét feldöntötte Carnát, és a bíró eleinte nem ítélt semmit, ám rövid szünet után újra vazaarit jelzett, ami már ippongyőzelmet jelentett.

Pupp Réka aranyérmes az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon Forrás: MTI/Illyés Tibor

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a magyar dzsúdósport 10. Grand Slam-aranyérmét gyűjtötte be, és medálja mellé 4000 dollárt kapott.

- mondta az MTI-nek Pupp Réka. "Most tudtam meg, hogy ilyen jól szerepelek a Grand Slameken, köszönöm az infót, ez és a világranglistás helyezésem plusz motivációt fog adni a folytatásra" - fűzte hozzá.

Edzője, a női kapitányként is tevékenykedő Braun Ákos arról beszélt, hogy a nevezések alapján erősebb mezőnyre számítottak.

"Néhányan betegség miatt nem jöttek el, emellett a verseny közben sok jó dzsúdós kihullott Réka elől, az idei Európa-bajnok például egymeccses volt. Meglepetés volt ez az olasz lány is, akiről semmit sem tudtunk, csak a döntő előtt néztem róla videókat és elemeztem ki őt.

- tette hozzá mosolyogva.

Szombaton 13 hazai versenyző szerepel a Papp László Sportarénában.