Bronzérmet nyert Major Veronika a sportlövő világkupa-versenyen

Major Veronika a női 10 méteres légpisztoly Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25.
Tokió, 2021. július 25. Major Veronika a női 10 méteres légpisztoly versenyszám selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A nők 10 méteres légpisztolyos számában Major Veronika bronzérmet nyert a sportlövők dél-koreai világkupa-versenyén, Csangvonban.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a hétfőn rendezett alapversenyből 579 körrel hatodikként kvalifikált a nyolcas döntőbe a szám Európa-bajnoki harmadik magyar versenyzője. A fináléban Major bronzérmes lett 247,9 körrel.

"Az alapversenyt nem éreztem olyan jónak, pedig ugyanannyit lőttem, 579 kört, mint Bakuban a világkupán, így aztán nagy öröm volt, hogy bekerültem a fináléba" - értékelt Major, aki a nők légpuskások között bronzot nyert Mészáros Eszter után a második magyar érmet szerezte Csangvonban.

"A döntőben erősen kezdtem, 51,5 kör volt az első sorozat, de a következő két sorozat nehézkesen ment.

- fűzte hozzá Major Veronika.

Major Veronika bronzérmet nyert a női 10 méteres légpisztoly versenyszámban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Már biztosan érmes a Mészáros Eszter, Péni István kettős is a 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámban, miután az alapversenyben 630,3 körrel a második helyen végzett és így szerdán az aranyéremért lőhet a Mehuli Ghosh, Tushar Shahu Mane indiai párossal.