Mégsem vonul vissza a hétszeres olimpiai bajnok sztársportoló

WORLD ATHLETICS CHAMPIONSHIPS OREGON 22 - DAY 1 ATHLETISME JUILLET JULY RELAIS TRACK & FIELD TRACK AND FIELD Horizontal SPORT
Allyson Felix (USA) competes and wins Bronze medal in 4x400m Relay Mixed during the World Athletics Championships Oregon 22 on July 15, 2022, at Hayward Field Stadium in Eugene, Oregon, USA - Photo Jean-Marie Hervio / KMSP (Photo by HERVIO Jean-Marie / KMSP / KMSP via AFP)
Vágólapra másolva!
Allyson Felix a múlt héten elbúcsúzott az atlétikától, de úgy tűnik, még egyszer szerepet kap a eugene-i szabadtéri világbajnokságon, miután behívták a női 4x400 méteres váltóba.

A 36 éves, hétszeres olimpiai bajnok versenyző egy hete bronzérmet szerzett az amerikai 4x400 méteres vegyes váltó tagjaként - az volt pályafutása 19. vb-érme -, és akkor úgy tűnt, utoljára futott nagy versenyen. Pénteken azonban megcsörrent a telefonja.

"Az edző hívott, így repülőre ültem" - írta a Twitteren Felix.

Az AP amerikai hírügynökség érdeklődésére azt válaszolta, hogy a szakmai stáb megkérdezte, vállalná-e a versenyzést, számára pedig egyértelmű volt, hogy nem hagyja cserben a csapatot.

A 4x400 méteres váltó előfutamait szombaton (ma) rendezik, a döntőre vasárnap kerül sor.