Vágólapra másolva!
Svájc egyik legnagyobb kikötőjében a 83. alkalommal szervezték meg a Mirabaud Bol d'Or tókerülő versenyt, amelynek magyar vonatkozása is volt. Az Európa legdrágább versenyhajóit és vitorlásait felvonultató megmérettetésen ismét Király Zsolt és csapata győzött, akik sorozatban harmadszor végeztek az élen, így sporttörténelmet írtak.

Az előző hétvégén Európa legdrágább versenyhajói, fedélzetükön a legjobb vitorlázókkal mind meg akarták verni azt a magyar csapatot, amely már többször is elhozta az első helyet erről a versenyről. A különleges megmérettetésen 438 csapat állt rajthoz.

Idén 15:36 perc alatt ismét sikerült az egytestű hajók kategóriájában az első helyen befutniuk a magyaroknak.

Ez egyben a harmadik győzelmük három egymást követő évben, így haza hozhatják azt az arany kupát is, amely kizárólag a háromszoros bajnokoknak jár.

A Raffica nevezetű magyar hajó kapitánya, Király Zsolt ezzel csatlakozott Ernesto Bertarellihez, Louis Noverrazhoz, Daniel Stampflihez és Yves Detrey-hez az exkluzív vitorlázók klubjában, akik hatszor nyertek Bol d'Or-t.

A verseny jelentőségét jól mutatja, hogy a hajósok a Kékszalag, a német Rund um és az olasz Centomiglia mellett ezt a viadalt tartják a legfontosabbnak a tókerülő versenyek között.

A versenyt itthonról is több ezren követték a közösségi médiában, a balatoni kikötőkben szinte minden hajós arról beszélt, hogy vajon idén is a Király Zsolt kapitánysága alatt álló Raffica és tizennégy fős csapata végez-e az élen.

Király Zsolt és csapata sporttörténelmet írt Forrás: Török Brigi

"Gyakorta a hajósok játékos, fröcss-fogadásokat is szoktak kötni arra, hogy ki nyeri az egyik vagy másik megmérettetést.

mondta a balatonfűzfői kikötő egyik hajótulajdonosa.

Király Zsolt hírneve Magyarországon több világmárkát arra inspirált már, hogy támogassa a vitorlás sportokat. Sőt, a koronavírus-járvány első hulláma után, valóságos lavinát indított el Király Zsolt azzal, hogy elsőként nyilatkozott arról, hogy a balatoni turizmus szereplői optimistán állnak a 2020-as nyár elé.

Forrás