Megvan, kivel játszik Babos Tímea a wimbledoni tenisztorna selejtezőjében

Babos Tímea, tenisz
Wimbledon, 2016. június 28. Babos Tímea a brit Katie Swan ellen játszik az angol nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Wimbledonban 2016. június 28-án. (MTI/AP/PA/John Walton)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea német, Jani Réka pedig finn ellenféllel találkozik a wimbledoni tenisztorna selejtezőjének első, keddi fordulójában.

A kvalifikáció hétfői sorsolása értelmében Babos (294. a világranglistán) a nyitókörben azzal a 24 éves Katharina Gerlachhal (233.) csap össze, aki jobbára az ITF sorozataiban versenyez, Grand Slam-tornán pedig még soha nem jutott túl a selejtező második fordulóján.

Babos Tímea német ellenféllel kezd a wimbledoni torna selejtezőjében Forrás: MTI/AP/PA/John Walton

A kvalifikációban nyolcadik helyen kiemelt Jani Rékának (134.) először az orosz születésű, finn színekben versenyző, 22 esztendős Anastasia Kulikovát (194.) kell legyőznie.

Jani karrierje során eddig háromszor szerepelt Wimbledonban, de egyszer sem sikerült mérkőzést nyernie, míg Babos párosban 2014-ben és 2016-ban döntős volt a füves pályás viadalon.
A férfiak mezőnyében hétfőn Piros Zsombor sikerrel vette a kvalifikáció első körét, Valkusz Máté azonban búcsúzott.

A főtáblára jutásért három mérkőzést kell nyerni, a legjobb 128 mezőnyének alanyi jogon öt magyar - Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma - a tagja.